Wednesday, April 13, 2011

Welcome to our blog. Here, there is a lot of information about Malaysia theme parks. In this blog, we suggested 10 of the most popular and the best theme park in Malaysia. Hopefully, the information we provided can helps to know much more about Malaysian theme parks.

All picture below is a member of our group :

 
Nama yang diberi Abdullah hasyiem bin Abdul kudus.Berasal dari perak.Nombor kad matrik saya yang diberi semasa pendaftaran ialah UK22728.Universiti Malaysia Terengganu adalah universiti pilihan kedua saya.Saya nie x pandai  bergaye, ini pun gambar dalam “facebook” bole kate paling macho yang saya bole wat la..hee XD...Saya sangat bersyukur kerana ditempat kan di university.Kerja saya dalam membikin  BLOG ni ialah EDITOR.Matlamat saya sepanjang saya belajar di negeri orang nie adalah untuk membanggakan kedue orang tue saya yang mengharapkan kjayaan dari saya..hopefully saya dpt mencapainyer..hee ..


Tanggal 21,bulan 2 92.Seorang bayi dilahir kan di Kampung Sungai Tekam,Jerantut Pahang,pada pukul 1.57 petang hari jumaat(hari baik 2).Tengah-tengah orang nak azan untuk solat jumaat,time2 tu jugak nak keluar.(x sabo beno).Bayi ini selamat dilahirkan.Bayi 2 adalah saya.Mak ayah saya puas memikir nak bagi name ape,last2 datuk saya bagi nama kat saya ni,Nama yang diberi ialah Mohamad Azuan bin Abd aziz.selepas mak saya abis je pantang,terus saya dibawa balik ke Bandar dimana saya tinggal dan dibesarkan iaitu PEKAN Bandar di Raja(Pahang Royal Town).Saya blajar bersungguh-sungguh(x bersungguh mane lah,nak sedap kan ayat je) di Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Abdullah,Pekan.Tibenye mase untuk ambil keputusan SPM,ramai antara kawan2 saya dapat keputusan yang terbang2,orang putih cakap “Flying Colour Result”,saya dapat keputusan yang terbang gak tapi cume terbang rendah.Malu nak mengadap muka saudara mara dan kawan2.1  hari saya dapat tau yang keputusan UPU keluar,saya dengan exited  nye pergi ke rumah mmber saya nak tengok dapat university mane,saya bukak2 je,tengok2 die tulis”DENGAN SUKA CITA NYA DIMAKLUM KAN ANDA TELAH DITAWARKAN PROGRAM DIPLOMA PERIKANAN,UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU”.Bagi saya,itu bukan suka cita,tapi duka cita.Diploma perikanan adalah pilihan ke-8 saya.Lagi sekali saya dalam dilema.Sampai saje mase pendaftaran,muka dengan tidak berperasaan  menjejak kaki kedalam UMT.memang teramat sedih waktu 2,seminggu saya bersendirian.Akhirnya saya sedar dan membuat keputusan untuk berubah.Di Universiti ini,saya diberi Nombor matrik,nombor matrik saya UK23113.Saya ditempat kan di dalam bilik yang bernombor ATT-340.Dimana bilik orang2 beriman dan beramal soleh.Saya dah mula merase gumbira kat sini.Tugas saya dalam blog ni adalah EDITOR.




Saya Siti Nur Nasuha bt Ja'afar,yang bernombor matrik UK23441.Pilihan pertama UPU saya adalah diploma perikanan di Universiti Malaysia Terengganu.saya juga merupakan anak bongsu dari 6 orang adik beradik.Di sini, saya agak dikenali oleh panggilan “bearR”..mungkin kerana tubuh saya ketika memasuki Universiti ini seperti bruang,hahahah..tp saya hepy di sini..=D .Saya tinggal di Kuala Terengganu.Saya sememangnya berharap agar dapat berjaya dalam sektor perikanan ini.Matlamat hidup saya adalah untuk memajukan agama, diri, keluarga, masyarakat dan Negara.Tugas saya yang diamanah kan kepada saya ialah mencari maklumat.

 
Namaku Muhammad faisal afiq bin mohd sabri. Teman-teman memanggilku pesal aku tinggal di kampung pusu 3, wakaf tembusu.Nombor uk 23630.Aku bersyukur kerana ditempat di Universiti Malaysia Terengganu,ditempatkan dikalangan orang-orang bijak pandai.Tempat aku belajar berdekatan dengan rumah aku,aku menaiki kereta pergi ke kelas.Dalam kumpulan ini,saya mengambil tanggungjawab sebagai Pencari Maklumat.



Ak dilahirkan pada tanggal 02 jun 1992. Setelah berbincang ibu bapaku sepakat untuk menamakan aku dengan nama Muhammad khairol hezmi bin ismail. Aku dilahirkan di hospital besar kuala Terengganu. Kampung halamanku kampung jeram, manir, kuala Terengganu. Sekarang ini aku menetap di ATT-202, kolej kediaman universiti Malaysia Terengganu. Identiti aku di umt ialah uk 23632. Umt nie bukan universiti pilihanku, aku di sini kerana terpaksa dan tiada pilihan, tapi ada hikmahnya semua ini. Umt ini tidak jauh dari rumahku. Setelah berada di umt ini, baru aku sedar ia tidak seperti yang aku fikirkan. Aku hepi tinggal di sini kerana dapat kawan-kawan yang sporting dan sekepala. Ketika ada masa terluang, aku akan keluar memancing bersama dengan teman-teman di universiti. Aktiviti ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah persahabatan di antara kami.Tugas yang diberikan kepada saya ialah Editor.




Nama saya Muhammad affwa rabbae bin karim.Saya berasal dari Manir,Kuala Terengganu,Terengganu Darul Iman.Kawan-kawan memanggil saya dengan nama Afwa. Nombor kad matrik saya yang diberi semasa pendaftaran ialah UK23663.Universiti Malaysia Terengganu adalah universiti pilihan kelapan  saya.Saya memang x suka bergambar,ini pun gambar dalam “FACEBOOK” Acong,kawan satu kos dengan saya,die orang islam tapi muke macam cina.Saya sangat bersyukur kerana ditempat kan di university Malaysia Terengganu kerana dekat dengan rumah saya.Kerja saya dalam membikin  BLOG ni ialah PENCARI MAKLUMAT.Semua maklumat dalam BLOG nie saya dan member2  yang cari.

 

Semasa dilahirkan,ibu bapa saya telah mengambil keputusan untuk memberi nama kepada saya Nurul Asmalia bt Mazlan.Sejak saya lahir saya tinggal di Kg Batu Rakit,Terengganu.Saya melanjutkan pelajaran di Universiti Malaysia Terengganu,berhampiran dengan rumah saya.Nombor matrik saya UK23442.saya sangat bersyukur kerana dapat juga melanjutkan pelajaran.Dalam hidup saya,saya berpegang pada 1 prinsip,selangkah aku kedepan,aku tidak akn berundur.saya dalam kumpulan ini mengambil tugas sebagai pencari maklumat.

 Lastly :

Alhamdulillah, praised to god that we finally succeed finishing the blog about Malaysia theme parks.This assignment took about 2 month with our hardworked and finally it completed. We’re faces a lot of problem in order to make it before deadline.
Our team consists of 7 members. Our team blog focusing about theme parks in Malaysia that attract tourist both inside and outside of the country .Our blog includes many information about theme parks such as, how to choose the best theme park, the facilities, and package provided(prices)
Based on the information given, we hope that our blog can helps tourist both inner and outer country to come visit and enjoy their holiday in Malaysia..
In addition, our blog consists of 10 best of the best theme parks in Malaysia. This places can help visitors to release tension, relax and having fun with family.Meanwhile, these place also suitable for family day.
Finally, we create this blog in order to helps our beloved country to improve national income and at once strengthen the national economy. Otherwise, we also can raise name Malaysia to be in “THE EYES OF THE WORLD” as a nation save and rich areas tourism.





No comments:

Post a Comment